L'ús metodològic dels projectes a l'aula de Tecnologia

És una constant en el professorat fer cursos durant l'any, a l'estiu i en totes èpoques, i és que estem en constant reciclatge dels nostres coneixements, per molt que alguns no ho creguin així.

De vegades fem cursos per necessitat, de vegades per obligació... Però en algunes ocasions alguns cursos acaben sent per devoció, perquè per alguna raó esdevenen especialment interessants per algun o per molts aspectes.

I això és el que va passar el curs 2007-08 amb el curs de formació per al professorat de tecnologia: "L'ús metodològic dels projectes a l'aula de Tecnologia". Aparentment era un curs necessari, interessant... Però ha acabat sent divertit i molt dur perquè hem pencat moltíssim. Tot i així el regust és més que bo i totalment recomanable per als qui l'any que ve us hi vulgueu enfrontar.

Aquí us deixo la mostra dels treballs fets en aquest curs sense els quals no rebíem cap certificació.

En primer lloc, teniu el PLA D'ACCIÓ que vaig crear/presentar per millorar la gestió del temps a les meves classes de taller.


En segon lloc teniu l'ABP (Aprenentatge basat en problemes de l'anglès Project-based learning) que vaig crear/presentar per treballar amb els alumnes de 1r d'ESO.


I finalment aquí teniu el resultat de la feina feta amb els alumnes un cop aplicat l'ABP.